MSM West Midlands

Unity beyond borders

APAKAH YANG MENANTI DIHUJUNG? March 11, 2008

Filed under: Sharing — msmwestmidlands @ 5:42 pm

bismillah ar-rahman ar-raheem

Assalamualaikum

 

Saturday, March 8, 2008

 

Rasanya dah tiba juga masa utk ana keluar dari sarang,

Rasanya perlu utk improve dari bara tarbiyyah yang menyala2 namun kadang kala hampir malap… yg hanya memerhati, menyibuk dan mengkucar kacirkan kepada phoenix yg agresif, memburu tarbiyyah..dan memberi healing touch pada jiwa2 suci dengan keajaiban nur islam.. (metafora yg agak melampau…tetap nak jadi burung yg power,x nak pipit..hehe)

Rasanya masa telah tiba….

Maka “ITU” harus dikeluarkan

Tiada alasan lagi…..

(lagu latar: Phoenix bangkit nyanyian M. Nasir…hahaha)

 

Zero point

Persiapan telah pun siap

3 beg amanat berlainan capacity dan berat telah pun tersedia…

Cuma…

Bagaimana nak bawa ke sana?

Nak x nak perlu ulang alik.

Berbasikal menghantar 3 beg amanat yg berat ke Douper Hall

Tambah lagi beg sendiri…dan keadaan geography selly oak yg berbukit2..ana dan seorg adik ana yg membantu kerja2 persiapan bersedia menempuhinya. Tugas yg menyeronokkan.

Ana sedikit tertanya2 bagaimanakah keadaan adik2 ana yg secara tetiba diberi tugasan

Ada yg menjadi penyampai maklumat…Ada yg akan mengacarakan majlis..skill yg blh dipupuk dalam diri mereka

Ada yg dipinta mencari ayat2 Quran berkenaan syurga..hayatinya,bayangkannya dan impikannya.

Pasti mereka tidak menyangka…kerana mereka hanya diberitahu

“kita main beskal kat Canon Hill Park sabtu ni jom!! Yeay!!!”

Hakikatnya ada sesuatu menanti mereka…(ana akui ana agak kejam…bagaimanapun mak singa tolak anak singa ke gaung supaya anak singa pandai berdikari kan?)

One third toward the end

baik…dah lengkap semua.

Mereka kelihatan suspen

kita belajar melalui pengalaman…harap blh jadikan perjalanan ini sebagai pengajaran…” (atau sebenarnya ana hanya nak buat experiment? Gurau…)

Tiba2 pembantu ana dari awal itu sakit perut…kekejangan otot barangkali…(mungkin disebabkan juice pineapple and lemon..kelasakkan perut kita berbeza. Dats why ia x memberikan kesan kpd ana..kot)

Hati ana yg di settingkan (bukan mmg semula jadi ke?) agar menjadi keras ini terlembut jua…cut easy the journey by bus..tapi mereka mahu teruskan jua(mantaplah korg)

Perjalan dimulakan dengan lafaz bismillah..

2 basikal digunakan…satu utk dikongsi bersama, namun seatnya sgt tinggi…

Satu lagi lbh sesuai utk mereka..namun ia khas utk ana…(villain yg kejam)

SubhanaAllah…masing2 berebut utk bawa beban yg paling berat dahulu

Ana lihat je…kejam sungguh (wahahaha)

Sebelum naik bukit…ana memberi access pada 1 bag pilihan mereka

*Revealed*

…ini?? ..inikah ia……?

Ana tersenyum….

hehe

——————————–to be continued——————————————

Sorry…Ana nak siapkan essay…

 

One Response to “APAKAH YANG MENANTI DIHUJUNG?”

  1. semutkecil Says:

    manarik,manarik,menarik!bila nak sambung?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s